ته دیگ زعفرونی رستورانی

516


بازسازی ظروف تفلون

مواد لازم:

زرده تخم مرغ ۱ عدد
برنج ۴ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار دلخواه
وانیل به مقدار لازم
گلاب به مقدار لازم
ماست سفت ۳ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج را خیس کرده و پس از جوش آمدن آب، برنج و نمک را در آن ریخته و کمی بپزید و آبکش کنید تا نرم شوند، سپس یک زرده تخم مرغ را داخل طرفی بریزید و با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود و بعد مقداری وانیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید. وقتی عطر وانیل آزاد شد و با تخم مرغ ترکیب شد، سپس مقداری زعفران را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش روی آن بگیرید و بگذارید تا دم بکشد، بعد مقداری زعفران دم کرده غلیظ را هم روی تخم مرغ بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان اگر عطر گلاب را دوست دارید کمی گلاب را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا بوی گلاب در مواد پخش شود و بعد ۳ قاشق ماست سفت و شیرین را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.

بعد کمی نمک و مقداری روغن را به ترکیب مواد اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند و مایه ته دیگ یکدست و چرب شود و عطر و طعم همه مواد با یکدیگر ترکیب شود و رنگ زعفران کاملا در مخلوط باز و پخش شود. سپس به اندازه ۴ کفگیر برنج آبکش شده را روی مخلوط بریزید و با قاشق کاملا با هم مخلوط کنید تا همه برنج‌ها رنگ زعفران را به خود بگیرند و خوش رنگ شوند و طعم و عطر گلاب و زعفران و وانیل کاملا به خورد برنج‌ها برود. سپس کف قابلمه یا قالب کمی روغن بریزید و در سطح آن پخش کنید و سپس مایه ته دیگ را در آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سرخ و آماده شود و یا در فر با دمای ۱۶۰ درجه به مدت تقریبا ۱۰ دقیقه بپزید تا پخته شوند.

وقتی برنج ته دیگ را در قابلمه یا قالب ریختید می‌توانید برنج ساده و آبکش شده را هم روی آن بریزید تا هم زمان با پخت ته دیگ برنج نیز پخته شود ولی اگر خواستید ته دیگ را به تنهایی درست کنید فقط از برنج مخلوط با مواد استفاده کنید. بعد از پخت ته دیگ آن را از روی حرارت بردارید یا از فر دربیاورید و با چاقوی تیز برش بزنید، سپس ته دیگ رستورانی را در ظرف مناسب بچینید و همراه با غذا در وعده نهار و یا شام در کنار خورشت‌ها و یا کباب و انواع دورچین سرو کنید.

نکته: این مقدار مواد برای ۴ نفر کافی می باشد.

نوش جان