شله زرد و نکته های طلایی پخت آن

307


بازسازی ظروف تفلون

مواد لازم:

برنج نیم دانه ۱ پیمانه

شکر ۲ و یک چهارم پیمانه

آب ۶ پیمانه

گلاب حدود یک سوم پیمانه

زعفران به مقدار لازم

هل یک قاشق مرباخوری

روغن یا کره حدود یک سوم پیمانه

خلال بادام در صورت دلخواه به مقدار لازم


طرز تهیه:

ابتدا برنج نیم دانه را چند بار شسته تا آب آن کاملا شفاف شود، میگذاریم تا کمی خیس بخورد، سپس با ۶ پیمانه آب روی شعله گذاشته تا جوش بخورد، اگر کف روی آن زیاد بود با ملاقه بر میداریم، سپس شکر را داخل آن میریزیم و کمی هم میزنیم تا ته نگیرد.

سه الی ۴ ساعت زمان میدهیم تا دونه های برنج کاملا باز شود، در این بین با قاشق یا ملاقه چوبی هم میزنیم، اگر آب آن کم بود و یا داشت ته میگرفت کمی آب چوشیده به آن اضافه میکنیم و اجازه می دهیم تا باز هم بجوشد تا کاملا بپزد. سپس زعفران و گلاب و هل را میریزیم و مجدد هم میزنیم، حدود نیم ساعت بجوشد تا رنگ زعفران کاملا به خورد دونه های برنج برود، سپس در صورت دلخواه خلال بادام را که از قبل در آب و یا گلاب خیس کرده اید به همراه روغن یا کره به آن اضافه کرده و باز نیم تا یک ساعت اجازه می دهید تا جا بیوفتد.

در اتتها درب قابلمه را همراه با یک دم کنی زده تا کمی دم بکشد، حدود نیم تا یک ساعت کافی است. سپس در ظرف مورد نظر کشیده و کمی که خنک شد با دارچین و یا خلال بادام و یا پودر نارگیل و یا هر چه دوست داشتید تزیین و سرو کنید.

نکته طلایی: حتما حتما برای پخت شله زرد و مربا از قاشق و یا ملاقه چوبی استفاده کنید که بسیار مهم است.

نکته طلایی: هر چه بیشتر با قاشق چوبی هم زده شود شله زرد جا افتاده و خوشمزه تری خواهید داشت.

نکته طلایی: سعی کنید از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید که عطر و مزه آن غیر قابل مقایسه است.

نکته طلایی: سعی کنید از شعله ملایم برای پخت شله زرد استفاده کنید تا خوب جا بیوفتد.

نوش جان