ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. نیمی از پیازها را کنار بگذارید و نیمی دیگر را در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه، گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کرده و هر دو ماده را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
حالا در گوشت و پیاز، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و به تفت دادن ادامه دهید تا مزهها به خورد هم بروند.
ادامه طرز تهیه خورش دال عدس ، یک قاشق رب گوجه را داخل مخلوط گوشت بریزید و باز هم تفت دهید تا حالت خامی رب از بین برود و رنگ باز کند. تا اینجای کار، مخلوط گوشت آماده است، آن را کنار بگذارید و به سراغ ادامه کار بروید:
دال عدس پاک شده را خوب با آب بشویید تا آب روی عدسها کاملا شفاف شود. حالا عدسها را آبکش کرده و آنها را همراه با سیب زمینی خرد شده داخل قابلمهای مناسب بریزید.
دو تا سه لیوان آب به قابلمه حاوی عدس و سیب زمینی اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. تمر هندی را با مقداری آب جوش بخیسانید سپس آن را از صافی عبور دهید تا تفالهها و هستهها جدا شوند.
نکته: در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق غذاخوری آرد هم داخل شیره صاف شده تمر هندی بریزید تا قوام بیشتری داشته باشد.
حالا باقیمانده پیازهای نگینی شده را در تابهای دیگر، در مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند. سپس، سیرها را هم پوست کنده، له کنید و در تابه حاوی پیاز بریزید تا عطر آنها بلند شود.
در ادامه کار، نمک، فلفل و زردچوبه را هم داخل مخلوط سیر و پیاز بریزید و باقیمانده رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید. پس از چند دقیقه، شیره تمر هندی و گوشت تفت خورده را هم داخل تابه بریزید و کمی از مواد خورش بچشید تا نمک و ادویههای آن اندازه باشد. اجازه دهید تا خورشت، روی حرارت ملایم بماند تا به غلظت مناسب برسد و نسبتا کم آب شود.
خورش دال عدس خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرفی مناسب بریزید و در کنار آن مقداری لیموترش قرار دهید. این خورشت خوشمزه آبادانی، هم با برنج و هم با نان، قابل سرو است. شما همچنین میتوانید با استفاده از این مواد و برنج پخته شده، غذایی شبیه به استانبولی یا عدس پلو تهیه کنید. بنابراین طرز تهیه دال عدس با برنج مشابه دستور بالاست و به صورت ترکیبی از برنج با مخلوطی از سس گوشت و دال عدس خواهد بود.
دستور دال عدس جنوبی بدون گوشت هم دقیقا مشابه دستور قبل است و تنها تفاوت این است که باید گوشت چرخ کرده را از مواد اولیه حذف کنید. طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه به این ترتیب، زمان کوتاهتری میطلبد و میتوانید به عنوان یک غذای گیاهی روی آن حساب کنید. این غذا، سرشار از فیبر و کاملا سیرکننده است و میتواند گزینهای مناسب برای کاهش وزن باشد.
نوش جان.