طرز تهیه تهچین مرغ قالبی

46



صندلی خودرو

مواد لازم:


برنج ۴ پیمانه
کره ۲۰۰ گرم
روغن مایع ½ پیمانه
پیاز ۲ عدد متوسط
فیله مرغ ۷۰۰ گرم
زرشک ۱ پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
ماست چکیده ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد + ۳ زرده
زعفران دم کرده ½ فنجان
چوب دارچین به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

طرز تهیه:


 ابتدا گوشت مرغ را به همراه ۱ پیمانه آب، ۱ عدد پیاز، چوب دارچین و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت مرغ بپزد و تقریبا آب داخل قابلمه کشیده شود.

پس از اینکه گوشت مرغ پخت آن را به صورت ریش ریش خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

برنج را نسبت به نوع آن با مقداری آب ولرم و نمک می خیسانیم، سپس آب را به همراه کمی نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و صبر می کنیم تا آب جوش بیاید سپس برنج را به قابلمه اضافه می کنیم.

توجه داشته باشید که برای پخت برنج، باید آب ساده حداقل یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد، پس از اینکه برنج آماده ابکش شدن شد ، برنج را آبکش کرده و کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن مواد ته چین می رویم.

در یک کاسه بزرگ تخم مرغ را به همراه زرده های تخم مرغ به خوبی میکس می کنیم تا از لختگی در بیایند، سپس ماست و کمی نمک را اضافه می کنیم و در ادامه زعفران دم کرده را به همراه روغن مایع و کره آب شده اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.

پس از اینکه مواد یکدست شدند، برنج را به کاسه اضافه می کنیم و خوب با دیگر مواد مخلوط می کنیم. در ادامه قالب سیلیکونی یا پیرکس یا هر جنسی که داشتید را با روغن مایع چرب می کنیم و از مخلوط برنج و دیگر مواد قالب ها را تا نیمه پر می کنیم.

در ادامه مقداری از مرغ پخته شده را روی برنج می ریزیم و باقیمانده قالب را نیز با برنج پر می کنیم و با پشت قاشق خوب فشرده می کنیم، حالا قالب را داخل فر می‌گذاریم  و روی قالب را با فویل آلومینیومی می پوشانیم.

برای اینکه هوا از فویل آلومینیومی عبور کند روی آنرا با چنگال چند سوراخ ایجاد می کنیم. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و سینی فر را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا ته چین آماده شوند.

در همین حین زرشک را به همراه شکر و کمی روغن در یک تابه مناسب کمی تفت می دهیم تا رنگش درخشان شود. پس از اینکه ته چین اماده شدند، آنها را از قالب های  خارج می کنیم و با زرشک تزیین می کنیم.

نکته:می توانیم سینه مرغ را نگینی خرد کرده و با نمک و فلفل سیاه تفت داده و لای ترکیب برنج و ماست بگذارید. 

نکته: برای لای ترکیب برنج و ماست و زعفران از زرشک و کشمش و گردوی خورد شده هم می توان استفاده کرد. 

نکته:می توانید به جای اینکه کره و روغن را داخل مواد ماستی بریزی، در انتخگها کمی روغن روی برنج و ماست بریزید و فویل بکشید و یک ساعت بعد نوش جان بفرمایید. 

نوش جان