طرز تهیه شیرینی بامیه

26



صندلی خودرو

مواد لازم:


آب ۱ لیوان
روغن جامد یا کره ۱ قاشق غذا خوری
شربت بار یا عسل رقیق شده ۱ قاشق غذا خوری
آرد قنادی ۱ لیوان
تخم مرغ بزرگ ۲ عدد
وانیل نوک قاشق چای خوری

طرز تهیه:


در ابتدای کار، یک قابلمه تفلون یا نچسب بر می داریم و آب و روغن و شربت بار یا عسل را درون آن می ریزیم. سپس با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا وقتی که اطراف آن شروع به جوشیدن کند.

آرد را یکجا به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر در وسط ظرف جمع شود. با حرارت کم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را حرارت می دهیم و به اصطلاح داغ می زنیم. داغ زدن باعث می شود خمیر پخته شود و رطوبت اضافه آن تبخیر شود و کیفیت نهایی بامیه بهتر شود.

وقتی که خمیر را به خوبی داغ زدیم، زیر حرارت را خاموش کرده و خمیر را درون یک کاسه قرار می دهیم تا خنک شود. خمیر باید نه سرد و نه گرم باشد. وقتی خمیر ولرم شد، تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و با همزن می زنیم.

در این مرحله وانیل را هم با تخم مرغ ها اضافه می کنیم. در این مرحله همان طور که گفته شد اگر خمیر داغ باشد، باعث پخته شدن تخم مرغ ها می شود و اگر سرد باشد، تخم مرغ به خورد خمیر نمی رود. پس باید دمای آن ولرم باشد.

وقتی تخم مرغ ها را اضافه کردیم باید یک خمیر چسبناک بدست آید. اگر خمیر خیلی سفت بود، یک تخم مرغ دیگر را درون یک کاسه کوچک می شکنیم. سپس با چنگال آن را می زنیم تا یک دست شود. بعد کم کم به خمیر اضافه می کنیم تا به شکل مطلوب در آید.

خمیر را درون قیف با ماسوره می ریزیم. ماسوره باید ماسوره شکوفه بزرگ باشد. یک قابلمه کوچک برداشته و درون آن روغن فراوان می ریزیم. نوک یک قیچی را در داخل روغن فرو می کنیم تا چرب شود. سپس قابلمه روغن را روی حرارت قرار می دهیم.

روغن نباید داغ باشد و فقط کمی گرم باشد کافی است. خمیر را با ماسوره درون روغن فشار می دهیم و با قیچی آن را به سایز مناسب برش می دهیم. سپس با حرارت ملایم می گذاریم تا بامیه ها سرخ شود. اول کار که خمیر سفت نشده است آن را هم نمی زنیم تا ظاهر آن خراب نشود.

این نکته قابل ذکر است که قابلمه را پر بامیه نباید بکنیم چون بامیه ها کمی پف می کند و نیاز به جا برای پف کردن دارد. وقتی که بامیه ها کمی خودش را گرفت و رنگ آن طلایی شد، خیلی آرام آن ها را زیر و رو می کنیم تا همه جای آن سرخ و طلایی شود.

وقتی که بامیه ها سرخ شد، داخل شربت بار یا شهد بامیه که به دمای محیط رسیده است قرار می دهیم و حدود ۳ دقیقه به آن زمان می دهیم و سپس از شربت خارج می کنیم. در توری قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. سپس در یک ظرف در دار در یخچال نگه داری می کنیم. 

نوش جان.